Kiváló szerbiai termékek mutatkoztak be a HUNGEXPO-n

Saját kiállítóhelye volt az Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési TASQ projektnek a SIRHA 2020 nemzetközi élelmiszeripari kiállításon 2020. február 4. és 6. között Budapesten a HUNGEXPO keretében. A rendezvényen a szerbiai és magyarországi hagyományos élelmiszer-termelők a közös TASQ minőségtanúsítási védjeggyel ellátva mutatták be termékeiket. 

A TASQ kiállítóhelyén a szerbiai termelők között bemutatkoztak a Lemešanka és a Vujevity hentesboltok Nemesmiliticsről, Šidről a Lemaić K&M, a csúrogi Farmer tejüzem, a bácsföldvári Spelta-Jevtić, az újvidéki Fuzija testenine, a veterniki Mrkić méhészet, a manđelosi Ostić és a lázárföldi Batinić bejegyzett gazdaságok. Nagy volt az érdeklődés a hagyományos szerbiai termékek iránt, a reakciók igen pozitívak voltak. 

Bemutatásra került a projekt keretében létrehozott közös TASQ minőségtanúsítási védjegy és új üzleti kapcsolatokat alakultak ki, amelyek minden bizonnyal hozzájárulnak a hagyományos termékek jobb elhelyezéséhez a határokon átnyúló, tágabb értelemben vett piacon.

Fotók: TASQ

Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg az Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia által. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben a Dél-alföldi Eurotender, Ifjúsági, Kulturális, Oktatási és Környezetvédelmi Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy a programot Irányító Hatóságnak állásfoglalását tükröző tartalomnak.