NEE(d)t to be a volunteer- nemzetközi képzés Szegeden

NEE(d)t to be a volunteer- yopa képzésNEE(d)t to be a volunteer – címmel tart nemzetközi képzést a YOPA Közhasznú Egyesület Szegeden 2015. november 20 és 29 között. A téma az önálló tanulás módszertanának alkalmazása a helyi és Európai önkéntes munkában.

 

 

A 26 résztvevő Magyarországról, Romániából, Törökországból, Olaszországból, Portugáliából, Spanyolországból, Lengyelországból, Finnországból, Horvátországból olyan fiatalokkal foglalkozik, akik helyi ifjúsági önkéntes munkát végeznek, vagy Európai Önkéntes Szolgálatban vesznek részt.

A képzés célja, hogy a résztvevő ifjúsági munkások megismerkedjenek az önálló tanulás (self – directed learning) fogalmával és módszertanával, képessé tegyék a célcsoportjaikat arra, hogy az önkéntes munkájukban a saját kompetencia fejlesztésükre tudják használni az önálló tanulás technikáját. Ezen kívül az önálló tanulás módszereit gyakorolják és fejlesztik tovább, majd annak felhasználhatóságát vizsgálják meg az önkéntesek kompetenciafejlesztésére. A résztvevők készítenek egy kis szakmai kiadványt, amely példákat tartalmaz a szakmai tanulási tervre az önálló tanulás módszereivel, illetve példákat magára az önálló tanulás módszereire az ifjúsági munkában.
A képzés az Erasmus + Program támogatásával valósul meg az NCSSZI Erasmus + Ifjúsági Programirodán keresztül.