Roma szakkollégisták szerveztek adventi napot a közösségi térben

Közös adventi napot szervezett a Szegedi Roma Keresztény Szakkollégium, az Új Nemzedék Központ és az Alternatíva egyesület.

Az adventi várakozás jegyében megrendezett délután keretében a hátrányos helyzetben élő gyerekek játszhattak, tanulhattak a szakkollégium egyetemistáival. A hallgatók szendvicseket és adventi dekorációt készítettek az Új Nemzedék szegedi közösségi terébe látogató gyerekek számára.

Egy karácsonyi mese idejére a kicsik maguk is hallgatók lettek, majd az ünnepkörrel kapcsolatos, izgalmas kvíz után kipróbálhatták kézügyességüket ünnepi meghívók, karácsonyi dekorációk készítésében. A szorgos munka során egy műanyagpohárból készült hóember is megszületett, amit asztali- és fejdíszként egyaránt sikerült kipróbálni. A kézműveskedést az egyetemistákkal közös csocsózás követte, mindezt a flip chart táblán komoly taktikai elemzés kísérte profi focista irányításával. A napot egy közös fénykép elkészítése, nehéz búcsúzkodás és jövőbeni hasonló programok szervezésének ígérete zárta.

Az eseményen készült képek itt megtekinthetők.

Hadzsy Jani