Sarastro Café: tartalmas kikapcsolódás Szeged belvárosában (x)

A Sarastro Cafe egy közösségi tér Szeged belvárosában, a Sóhordó utca 18. szám alatt, amely integrálja a magyar vendéglátási hagyományokat és az angolszász világ community pub és neighborhood bar kultúráját, olyan csomópontot létrehozva, amely a vendéglátási szolgáltatások mellett kulturális programokat is kínál. Szilágyi Tamás tulajdonos mesélt a Sarastro Cafe lehetőségeiről. (x)

A mintaként tekintett tradicionális pubkultúra fontos közösségszervező erőként van jelen a brit társadalomban, jelentős mértékben formálva a vendégkör identitását, ízlését, és a pubok elsődlegesen találkozási pontként, a szó legszorosabb értelmében vett „közélet” helyszíneként szolgálnak.

Elképzelésük ezt a hagyománykört igyekszik vegyíteni a magyar vendéglátási hagyományokkal, kiegészítve olyan szolgáltatásokkal illetve programokkal, amelyek érdeklődésre tarthatnak számot, illetve hiánypótlók a helyi közösségben.

A Sarastro Cafe öt különböző, egymástól elválasztható teremben várja a vendégeket, mondta a tulajdonos. Központi rendezvénytermük színpaddal, hangosítással és fénytechnikával felszerelve alkalmas kisebb koncertek, zenés rendezvények lebonyolítására – de igény szerint egy hatvan fős konferenciahelyszínné is alakítható.

További termeik mindegyike 20-30 fő befogadására alkalmas, igény szerinti elrendezésben, legyen szó egy születésnapról vagy éppen egy céges workshopról. A terek elosztása lehetővé teszi, hogy egymással párhuzamosan akár több eltérő program is megvalósulhasson, árulta el Szilágyi Tamás.

A vendégek számára az egyéni igényeknek megfelelően étkezést is biztosítanak. 150 négyzetméteres fedett kerthelyiségük is a vendégek rendelkezésére áll, ahol a szabad levegőn a kulturált dohányzási lehetőség is adott. Ezen felül tavasztól kora őszig önálló pulttal és grillételekkel várnak mindenkit.

Arra törekszenek, hogy a Sarastro Cafe ideális helyszín legyen közéleti és ismeretterjesztő előadások, könyvbemutatók, kamarakoncertek, borkóstolók vagy családi programok megrendezésére, de technikai felszereltsége révén képzések, workshopok és kisebb konferenciák befogadására is alkalmas. A rendezvények alatt helyben teljeskörű ellátást tudnak biztosítani a kávészünettől a napi több alkalmas étkezésig.

Az alábbi videó megtekintésével „nézzen szét” Sarastro Cafe-ban:

Ajánlatért forduljon bizalommal a rendezvényszervező csapathoz a sarastrocafe@gmail.com email-címen vagy keresse a Sarastro Cafe-t a Facebookon.

https://www.facebook.com/sarastrocafe
https://www.instagram.com/sarastrocafe