Születésnapi Gőzerő Koncert a Rock klubban

Jubilál Szeged legrégebbi rockbandája. Az elmúlt negyedszázad, okot ad némi visszatekintésre. Folk vagy rock? Régen voltak viták azzal kapcsolatban, hogy a szegedi Gőzerő együttes vajon milyen stílusirányzatot igyekszik képviselni, mert akkor még Magyarországon nem igazán létezett az etno világzenei stílus. Mára azok a kérdések nem kérdések. A Gőzerő egyik véletlen nagykövete lett országunkban a world music-nak, aminek segítségével Európa számos zugába eljutott a magyar népzene, Szeged gazdag művészeti értékeit méltán exponálva.

S ami talán még izgalmasabb, hogy az együttes generációkon keresztül a fiatalok jelképévé vált helyben, függetlenül attól, hogy amúgy milyen zenei stílust kedveltek a mindenkori rajongók. A Gőzerő egyszerre intézményé lett. Egy fiatal közösség szimbólumává, a helyi rockműhely motorjává vált. A zenekar tagjainak soraiból is generációk röppentek szerte a világba, talán nem is volt olyan tag, aki ne a muzikalitás mesteri szintjét képviselte volna a továbbiakban.

Mindig is sikkes dolog volt a banda tagjának lenni. A jelenkori csapat résztvevői az induláskor még erősen sihederek voltak, vagy azok sem, viszont mára profi muzsikusokká érettek. De mint mindig, most is része az alakulatnak két tag, az alapítók, Szurdi Zsolt és Bajnóczy Sándor, a két ősrocker, akik kezdetektől fogva a zenekar gerincét alkotják. Az életük műve, az idén 25 éves jubileumát köszöntő Gőzerő zenekar, amely félig egy előkarácsonyi, félig pedig egy jubileumi ünnepi koncerttel kedveskedik a szegedi közönségnek 2012. december 22.-én 21 órai kezdettel, a Szeged Városi Rock Klub gyertyafényes színpadán. Az est folyamán legkedveltebb dalaikkal átívelik a két és fél évtized történetét, némi szöveges kísérettel átszőve mindazt, amit egykor és ma a Gőzerő jelent.

Ezt követően második alkalommal mutatkozik be a zenekar „fiataljaira” épülő Lábhal Trió (Agi, Petya, Andor) kik legutóbb is lehengerlő dallamvilággal borzolták a hallóidegeket, Petya sámánisztikus táncának kíséretében. Legutóbb három számuknak örülhetett a közönség, ami a csekély szám ellenére így is bőven fél óra feletti produkciónak bizonyult. A Lábhal fellépése, mint legutóbb is, biztos közönségsikerré avanzsálja magát, érdemes lesz megfigyelni a történéseket.

Mindezek fényében a Rock Klub szeretettel várja mindazokat, akik egy feledhetetlen estén, örömmel ünnepelnék együtt a Gőzerővel és a klub fiataljaival a jeles jubileumot és a közelgő karácsony szeretetteljes üdvözletét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük