ÚJ NEMZEDÉK ÚJRATÖLTVE avagy AZ ÚJ BÉKÉSCSABAI KÖZÖSSÉGI TÉR AVATÁSA, 2016. márc. 11.

Délelőtt 10 órakor ünnepi köszöntő vette kezdetét a régen Úttörő házként, majd óvodaként funkcionáló új békéscsabai Közösségi térben.

Elsőként Zsótér Máriát, az Új Nemzedék Központ békés megyei ifjúságszakmai koordinátorát hallhattuk, aki kiemelte mennyire fontos ez az esemény a helyi ifjúság számára. Az új Közösségi tér a fiatalok szolgálatát, közösségének építését, a szabadidejük eltöltésének új, korszerű formáinak betöltését tűzte ki célul.

Nagy Ferenc alpolgármester felfedte az épület történetét és ismertette a város ifjúsági koncepcióját.

Ezt követően Schanda Tamás ifjúsági politikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár rövid köszöntőjét hallhatták a helyi és környékbeli, többségében fiatal érdeklődőkből és ifjúsági szakemberekből álló résztvevők. Az államtitkár hangsúlyozta, a kezdeményezés fő célja az volt, hogy legyen egy hely, ami kifejezetten fiataloknak szól és mindenki számára nyitott, ahol különböző programokat, rendezvényeket bonyolítanak le és ahol a fiatalok társakra találhatnak.

Végül Pikó Tamás Közösségi tér vezető és Csuvarszki Csanád Békéscsaba város diákpolgármestere vette át a szót egy-egy rövid bemutatkozás erejéig.

A jelképes szalagátvágást Nagy Ferenc és Schanda Tamás hajtotta végre.

A helyiek körében jól ismert Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola tehetséges diákjainak koncertjével folytatódott az ünnepség, melyet három műhelyfoglalkozás követett. Buzder Brigitta Ifjúsági koncepció és cselekvési terv, Pikó Tamás Múlt, jelen és jövő címmel tartott műhelyfoglalkozással egybekötött előadást, míg Schanda Tamás kerekasztal beszélgetést kezdeményezett.

Az esemény zárásaként levetítettek egy kisfilmet a helyi ifjúságról, Zsótér Mária összegzett, és a jelenlévőknek egy élő zenés állófogadással kedveskedtek.

[fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.982689311796964.1073741928.382894788443089]