XXII. Szegedi Borfesztivál és Szeged Napja Ünnepségsorozat

Please try entering https://graph.facebook.com/1027243014008260/photos?fields=source,link,name,images,album&limit=1000 into your URL bar and seeing if the page loads.

Rekordot döntött az idei Szeged Napja Ünnepségsorozat és a Szegedi Borfesztivál látogatottsága, hiszen mintegy 300 ezer látogató fordult meg a napfény városában a fesztivál ideje alatt. Kínálatból akadt bőven: 161 pincészet hozta el a borait az ország kisebb-nagyobb bortermelő vidékeiről, a nagy hagyománynak örvendő Hídivásár kézművesek portékáival csalogatta a nagyérdeműt, továbbá számos ismert előadóművész, többek között Vastag Csaba, Charlie és sokunk kedvence, Freddie koncertezett a Dóm téren. A legnagyobb tömeg a záró hétvégére érkezett, sokan kíváncsiak voltak például a sárkányhajó versenyre, a borlovagok avatására és természetesen a szombat este fénypontjára, a tűzijátékra is.

A tíz napos rendezvénysorozat mára már az ország legnagyobb borfesztiváljává nőtte ki magát, és nem kis meglepetésünkre a fesztiválozók között számos külföldről érkező vendéggel is találkoztunk. Idén is több kategóriában díjazták a legjobb borokat, a munka mellett természetesen stábunk sem „maradt ki a jóból”, végig kóstoltuk néhány pincészet kínálatát és mi is letettük a voksunkat: nálunk egy késői szüretelésű Tokaji borvidéki cuvée a befutó. Nem is szaporítom tovább a szót, beszéljenek a képek helyettem:

Erdélyi Marietta

Facebook API came back with a faulty result. You may be accessing an album you do not have permissions to access.